Conny Coll - Wikisage (2024)

Conny Coll is een 83-delige westernboekenserie van de Duitse schrijver en uitgever Konrad Kobbe, pseudoniem van Konrad Kölbl (München, 6 juli 1912 – 24 mei 1994). Kobbe gebruikte ook de pseudoniemen Conrad Kobbe, Conny Cöll, Bill Hasting en Bill Hastings.

Naast de 83 deeltjes zijn er ook 4 omnibussen uitgekomen die elk een drietal delen bevatten. Hoewel de verhalen over het Wilde Westen gaan, speelt de Amerikaanse geschiedenis een belangrijke rol. Zo lezen we over de gebroeders Wright die het vliegtuig uitvonden, de opkomst van de filmindustrie en de auto. Daarnaast zijn er ook delen die gaan over de woeste Amerikaanse natuur; het leven van wolven, beren, veelvraten en poema's komt veelvuldig aan de orde.

Er is op diverse veilingsites zoals speurders.nl, marktplaats.nl en boekwinkeltjes.nl vraag en aanbod naar de boeken.

Personages

Conny Coll
nr.1, is een jongen die toetreedt tot de Sinclairgroep van kolonel Sinclair en die tot doel heeft de misdaad de kop af te hakken, zodra die haar hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Conny is de man die door elke bandiet gevreesd wordt en die samen met zijn twee grootste vrienden, Satan (een zwarte hengst) en Zwarte Wolf, zoon van Grijze Wolf en Roodhaar de misdaad slag op slag toebrengt. Zijn schieten doet aan een truc denken en daarom noemt men hem vaak Trixie.
Hal Steve
nr. 2, vooral diplomatisch ingesteld en later opvolger van kolonel Sinclair.
Neff Cillimm
nr. 3, ook wel the Gentleman of Gentleman Cillimm genoemd, altijd fatterig gekleed, zoon van een boer die een enorme katoenplantage heeft. Neff laat met kaarten de meest waanzinnige trucs zien.
De onafscheidelijken, Sam Brash en Fred Lokh
nr 4 en 5, vechten altijd zij aan zij en lijken als twee druppels water op elkaar.
Ben Silver
nr. 6, ook wel de sterke man of Kleine Benjamin genoemd, enorm groot en sterk als een grizzlybeer, maar niet altijd even slim, waardoor hij nog wel eens door zijn vrienden in de maling wordt genomen, ook zijn enorme vreetbuien zijn vaak reden tot spot.
Samuel Brady
nr 7, ook wel Treurige Sam genoemd, wanneer je hem ziet krijg je het gevoel dat er iemand dood is, hij lijkt elk moment in huilen uit te kunnen barsten, maar hij is zeer geslepen, zijn haat tegen de misdaad komt mede door zijn twee broers die het slechte pad zijn opgegaan en die uiteindelijk aan hun einde zullen komen.
Ed Spring
nr. 8, die maar.in 1 deel (Wraak voor Ed Spring) als hoofdpersoon voorkomt, een jonge inteligente kerel die graag mensen helpt, maar dit al vroeg met zijn leven moet bekopen. Nadat Ed Spring is gesneuveld moet er een opvolger komen, dit wordt Sunny Neill, zoon van Blitz Sunny die heeft gezworen de moordenaar van zijn vader, Conny Coll, te zullen doden. Conny laat hem echter inzien dat Sunny de keuze heeft tussen het goede en het kwade, dat zijn vader voor het kwade koos en dus zijn terechte straf kreeg. Uiteindelijk stemt Sunny in en wordt hij de nieuwe nummer 8, en één van de beste vrienden van Conny.

Lijst van Conny Coll-boeken

Deel 1. Trixie. Over de jeugd van Conny Coll, hoe hij als jonge tiener van huis wegloopt, valselijk beschuldigd van een moord door zijn eigen vader, en uiteindelijk toetreedt tot de Sinclairgroep.

Deel 2. Marjou. Over de jeugdjaren van Conny Coll die hij bij de indianen doorbracht en hoe hij bevriend raakte met Marjou. Ook wordt Kat, de poema, een goede kameraat van de G-man.

Deel 3. San Francisco 1906. Maar liefst 3 G-mannen komen naar San Francisco om een einde te maken aan de schurkenstreken van Gary Bruslow en John Dallas met hun bende. Geholpen door Frisco Jack, Jury Tom Winter en Patsy Townshend verslaan ze de schurken. Maar ook Frisco Jack sterft. Dit alles rond de aardbeving van 1906 die S.F. verwoestte.

Deel 4. Zeven dode heuvels. Old Death keert terug naar het door de aardbeving verwoeste San Francisco en ontmoet daar oude vrienden, Patsy Townshend en Tom Winter. De stad in wederopbouw heeft ook te maken met Abe Ruff, een genadeloze bandiet, die het geld voor de wederopbouw wil stelen. Samen met Conny Coll weet Old Death de schurken te doden, al laten ook Tom en Patsy het leven.

Deel 5. Tornado. Tijdens de eerste autorace is Ben Silver in de Llano Estacado verwikkeld in de strijd tegen de stakesmen onder leiding van Jug Pascal. Conny Coll komt hem te hulp, samen met een troep Apachen en een autocoureur. Hoewel Ben eerst niets van auto's moet hebben wordt hij later bijrijder.

Deel 6. Noorderlicht. John Patrick Woodward, een geleerde keert de beschaafde wereld de rug toe nadat zijn zoon die van moord werd beschuldigd uit de gevangenis ontsnapt. Hij gaat naar het koude Alaska, maar wanneer daar goud wordt gevonden trekt dit ook veel schurken aan. Waaronder zijn zoon. Aan Conny Coll de taak de misdaad een halt toe te roepen.

Deel 7. So long. In de tijd dat de gebroeders Wright hun vliegtuig ontwikkelden hield het Syndicaat, een vakbond, bloedig huis in Ohio. Aan Conny Coll om de bandieten waaronder Broom Jim, uit te schakelen en tot slot is hij getuige van de eerste vlucht.

Deel 8. Wild gerucht. Austin in de greep van drie coltmannen, bekend als de Klaveraasbende die de meest brutale overvallen pleegt. Hoewel de hulp van de G-mannen niet welkom is slaagt Conny Coll er in de heren uit te schakelen.

Deel 9. Zonder hem geen colts. Frisco Lady heeft het met haar lieveling Revolver Tom voorzien op Rhett Steve (old Death), haar moeder heeft haar ooit verteld dat deze man haar vader is, en ze weet dat hij jaarlijks het graf van zijn vriend Frisco Jack bezoekt. Old Death blijkt nog even snel te zijn als vroeger en zaait samen met Conny Coll blauwe bonen in de bandieten. Maar met Frisco Lady loopt het anders af.

Deel 10. Coltkoning. De 8 G-mannen samen in gevecht tegen Guardas en zijn mannen die in Mexico een staatsgreep willen plegen.

Deel 11. Vuistrecht. Oma Old Mamm verteld haar kleinkinderen van de goudvondsten in Canada en Alaska waar schurken als Al Mackly op afkwamen, maar ook helden als Conny Coll en old Rifle. Conny is dan ongeveer even oud als Old Mamm die graag met hem wil trouwen. Maar Conny legt haar uit dat zijn strijd tegen de misdaad dit niet toestaat.

Deel 12. Vuurland. Conny Coll achtervolgt per boot een stel bandieten die helemaal naar het uiterste puntje van Chili uitwijken, Vuurland. In een nietsontziende strijd behaalt de G-man de overwinning.

Deel 13. De zonde der vaderen. De opkomst van de filmindustrie laat vooral bandieten zien waarna de jeugd dat voorbeeld wil volgen. Aan Conny Coll om hen tot de orde te roepen.

Deel 14. Kleine Benjamin. Ben Silver helpt een sheriff die beklemt is geraakt tussen een bergwand en de postkoets, door een rollend rotsblok, in beweging gebracht door een schurk. Ben smijt Mike Mumm, kandidaat voor de wereldtitel vrij worstelen door de ruiten van een kroeg nadat hij hem eerst verantwoordelijk stelde voor het rotsblok. Dan ontmoet hij Conny die hem overhaalt ook G-man te worden.

Deel 15. Tot in de dood getrouw. Over hoe de Onafscheidelijken elkaar ontmoeten. Sam Brash was al Sinclairman en vind de zwaar gewonde Fred Lokh die heel erg op hem lijkt. Nadat Fred hersteld is gaan ze voortaan samen de misdaad te lijf. Samen met Samuel Brady en Neff Cillimm bieden zij het hoofd aan talloze smokkelaars aan de grens tussen Arizona en Mexico.

Deel 16. Het grijze monster. Over de vader van Zwarte Wolf, Grijze Wolf die onder mens en dier stevig huis houdt. Samen met zijn vrouwtje Roodhaar, een ontsnapte hond. Samen met een roedel van 12 wolven nemen ze het op tegen beren, poema's boskatten en jek-jeks. Old Harrys wordt vermoord door drie duistere handelaars en de Grijze, Conny Coll en Zwarte wolf zorgen voor gerechtigheid.

Deel 17. Gentleman Cillimm. Aan de Adelaarsrivier, in het gebied van de oude Harrys is de zoon van Zwarte wolf, de Sluwe, actief. Daarnaast staat Neff Cillimm uit wiens jeugd veel wordt verteld. Hoe hij van zoon van een katoenplanter uitgroeide tot de nummer 3 van Sinclair. Samen met Old Harrys, Conny Coll en Zwarte wolf bestrijd hij dit keer het kwaad onder de dieren.

Deel 18. Oude Jim. Oude Jim is een grappenmaker die zelfs zijn eigen dood in scene zet. Alles om maar niet te hoeven trouwen. Soms verdwijnt hij dan voor maanden om altijd weer bij zijn geliefde terug te keren. Naast de medebewoners in zijn stad maakt hij ook grappen met bandieten. Samen met Conny Coll weet hij de misdaad te verslaan. En onder druk van Conny komt het tussen Jim en zijn geliefde ook eindelijk goed.

Deel 19. Koning der spelers. Neff Cillimm is een verwoed pokerspeler, zijn doel is het verslaan en uitroeien van valsspelers die vele mensen tot zelfmoord en faillissem*nt brachten. Bijgestaan door Conny Coll treedt hij uiteindelijk toe tot de Sinclairgroep.

Deel 20 De sterke man. Ben Silver neem de plaats in van Barry Power, die als twee druppels water op hem lijkt, maar die de kracht van een baby heeft. Aan Ben, Conny en de Treurige om de erfenis van Barry Power veilig te stellen, en Ben kan zich zo mooi voorbereiden op zijn strijd om het WK vrijworstelen tegen de Grizzly.

Deel 21. Mens en roofdier.Een bank- en kinderrover, tevens drankenhandelaar probeert zich in de wildernis van de Hood River schuil te houden. Daar denken de dieren anders over, met name de wolf Sluwkop en de grizzlybeer Dromer. Bijgestaan door Old Harris, de kluizenaar, en zijn bevers.

Deel 22. De snijdende sheriff. Over een dappere sheriff die naast zijn werk graag aan houtsnijden doet. Hij krijgt het aan de stok met onder andere de broer van Samuel Brady, 'Lange' Dirk Danten. Met de hulp der G-mannen Conny en Treurige Sam komt alles goed.

Deel 23. Nummer twee. Over de jeugd van Hal Steve, zoon van Rhett Steve, beter bekend als Old Death. Hal ziet als kind zijn moeder vermoord worden door de soldaten van Juarez. Dit boek verhaald de gebeurtenissen tot de misdaad gewroken is.

Deel 24. Satica de grote tovenares. Conny Coll schiet de tovenares van de Maya's op het schiereiland Yukatan in Mexico te hulp in de strijd tegen de schurkachtige leider van de stam.

Deel 25. Treurige Sam. Over de jeugd van Samuel Brady, hoe zijn moeder vermoord wordt, mede door toedoen van zijn broers, en hoe hij Conny Coll leert kennen die hem overhaalt om G-man te worden. Ook Jim Rogers die een jeugdvriend van Samuel is speelt een belangrijke rol. Zie ook deel 22.

Deel 26. Baby. Over de jeugd van Tom Selton, hoe zijn aanstaande bruid wordt vermoord, zijn moeder wordt ontvoerd door indianen en zijn vader ook al verdwenen is. Met behulp van Conny Coll weet Tom, die baby wordt genoemd al is hij vergelijkbaar met Ben Silver qua postuur en kracht, de moordenaars van zijn aanstaande vrouw te vinden en hij slaat hen eigenhandig dood. Dan vindt hij ook nog zijn beide ouders terug.

Deel 27. Bandietenleidster. Sally Wood is de aanvoerster van een bende schurken, maar die pikken het niet langer det een vrouw hen leidt en ze moet vluchten. Ze vermomd zich als jongen en papt aan met Conny Coll, om zo wraak op de bende te nemen. Pas aan het eind komt Conny er achter wie die vreemde jongen werkelijk is, wanneer ze in het vuurgevecht met de schurken dodelijk gewond is geraakt.

Deel 28. Blondy. In Alaska houd een gigantische beer, Whatambo, huis onder de schaapskudden. Intussen wordt er ook platina gevonden wat de nodige schurken aantrekt. Aan Conny Coll en Hal Steve, die zwaar gewond raakt om de rust te herstellen. Zelfs Buffalo Bill moet de G-mannen te hulp komen.

Deel 29. Doodsgevaar. In het woeste wilde prairieland staat een kroegje, die 's avonds goed bezocht wordt. Conny Coll komt er om uit te rusten en de schijnheilige smiecht veinst nog nooit van de G-mannen gehoord te hebben. Dan worden hem verhalen over zijn heldendaden verteld.

Deel 30. De duivel. Ben Garry voert in Panama met een bende schurken een waar schrikbewind. De Onafscheidelijken weten hem niet te verslaan en dan komt Trixi en zijn de rollen omgedraaid.

Deel 31. Zonder genade. Een oplichter die immigranten uit Europa, boeren, bedriegt met waardeloze stukken land wordt door vele staten opgejaagd door Neff Cillimm, die nu hij toch telkens in de buurt is, in vele steden de misdaad een gevoelige slag toebrengt. Uiteindelijk blijkt een circusclown hem naar de oplossing te leiden.

Deel 32. Het graf van de Maya. In de buurt van Merida, de hoofdstad van Yucatan lijkt de oude wrede godsdienst der Maya's onder aanvoering van medicijnman de Landa en Satica de tovenares, te zijn herrezen. Conny en Hal doen gruwelijke ontdekkingen maar weten tenslotte alles in goede banen te leiden.

Deel 33. Helden der wildernis. Op een rijke ranch in het Paso-doble-dal in New Mexico komen vakantiegangers steeds op geheimzinnige wijze aan het einde. Ook een staalmagnaat is de klos. Reden voor Conny Coll om op jacht te gaan naar de schurken die de wildernis in zijn gevlucht. Aan de zwarte heeft Conny weinig, die wil liever op poema's jagen. Dankzij het net nieuw ontwikkelde Enfield geweer weet Conny uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken.

Deel 34. Jagers in het poolijs. Conny Coll reist af naar de Yukon rivier om uit te rusten bij oude vrienden, waaronder John Patrick Woodward en Red Kennebec. In de wereld waar we ook de kariboe, het ree, de veelvraat, de marter en de eland Ramneus leren kennen wordt de bank van Yukon City beroofd en Conny, hopende op wat rust merkt dat daar weinig van terecht zal komen.

Deel 35. Zijn laatste kans. Is Chimpa een mens of een dier? Of wordt hij gebruikt door de bandieten die in de buurt van Marion huishouden, waaronder David, een kleine wonderschutter en de reus Goliath die met zijn vuisten het vuile werk opknapt. Conny laat zijn vuisten ook spreken tot schade der bandieten. Alleen Chimpa krijgt nog een laatste kans.

Deel 36. Kat, de rover. In zijn jeugd had Conny een poema tot vriend, Kat. Hij verbleef toen bij Marjou. Na zijn verdwijning uit het kamp verdwijnt ook Kat, eerst nog weken krijsend om het kamp heen sluipend. Komt zij om? En waarom staan de bossen van de Hood River weken in Brand? Conny voert een moeizame strijd uit en wordt aan het eind nog bijna van de wal in de sloot geholpen door Zwarte wolf.

Deel 37. Dertien loden kogels. Jim Rogers, de Snijdende Sheriff red met een meesterlijk schot het leven van Conny die samen met Tom Selton op jacht is in het ontoegankelijke land in de Small pass. Twee boeren vechten een vete uit en ontzien zich niet de bende van Tom en Hank Rollins in te huren om de tegenpartij uit te schakelen. Ook lange Dirk Danten komen we weer tegen.

Deel 38. De ontembaren. Conny Coll neemt het, geassisteerd door Tom Selton op voor de uitvinder van een revolutionaire geweerconstructie die bedreigd wordt door een schurk. Bij de indianen leerde Conny in dit boek al Zwarte wolf kennen, en dankzij de uitvinder vindt hij zijn tweede makker, de hengst Satan.

Deel 39. Rodeo met Satan. Conny Coll is in de race voor het WK Boksen, maar het vriendinnetje van de Lange Cowboy, de huidige kampioen, wil voor alles de half miljoen dollar prijzengeld bemachtigen, en geen misdaad is te laag om haar doel te bereiken, zelfs gif niet.

Deel 40. Schoten in de jungle. De zwervers De Zingende Cowboys erven een rijke ranch in Brazilië. Zij zijn groot bewonderaars van Conny Coll, die ook in Brazilie is om een rubbermagnaat te beschermen tegen schurken, en ze willen hem graag de hand drukken. Intussen loert overal het gevaar, 60 bandieten, de bosmeester (Bushwacker) en Boa Constrictor en een groot leger Bladsnijdersmieren die alles wat leeft drijgt op te vreten.

Deel 41. De slaper. Conny Coll slaapt graag tussen de bedrijven door. Wanneer hij undercover gaat noemen velen hem de slaper. Dit keer gaat hij undercover in zijn geboortestreek, de buurman van zijn vader heeft op de ranch van Tom Coll platina ontdekt en doet er alles aan om dat stuk land te bemachtigen, met behulp van een grote troep bandieten. Lukt het Conny en Samuel Brady om zijn vader en broer te helpen?

Deel 42. Smokkelaars in Arizona. In het Singledal bij de Sierra de Madre huist een bende bandieten die zich bezig houden met overvallen op treinen en banken, en met smokkelen. Aan G-man nummer 8, Sunny Neill de taak om daar een eind aan te maken. Wanneer hij in het nauw komt schieten Conny en Zwarte Wolf hem te hulp.

Deel 43. Terreur. Een strijd tussen het Syndicaat en de Staal en Oliemagnaten die hun personeel zoveel mogelijk willen uitbuiten. Maar in Cleveland is het Syndicaat in handen van schurken. Moord en doodslag zijn aan de orde van de dag. Aan Sunny Neill, Neff Cillimm en Connie Coll om het Syndicaat een halt toe te roepen.

Deel 44. Texasbloed. In Dallas laait de woede na de burgeroorlog zo hoog op dat een stadswijk waar negers wonen wordt platgebrand. Dan is er nog een robijn die steeds van eigenaar wisselt omdat alle eigenaren de dood vinden. Lampasas Jack en Pecos Bill en hun bandieten werken samen met een schurkachtige juwelier. Aan Hal Steve en Conny Coll de taak de rust te herstellen.

Deel 45. De andere Trixi. Een man met een zwarte hengst en een zwarte wolf luisterend naar de naam Trixi pleegt overval op overval, alles om in bezit te komen van een rijke erfenis. Nagelaten door een man die ooit door Conny Coll het leven is gered. Maar is dit wel de zelfde Connie Coll die steevast streed tegen de misdaad, of is het een dubbelganger?

Deel 46. De ruige vechtjas. De ontdekking van de moord op een vrouw en de achtervolging van de dader voeren Conny, Satan en Zwarte Wolf naar het dal van de Cowley River waar het wild toegaat in het daar gelegen gouddelverskamp. Bijgestaan door een veelvraat, Brent de Grizzly en Grijze wolf bindt Conny de strijd aan. Wanneer de hele gouddelverskolonie met de dood bedreigd wordt is het de Grijze wolf die zijn leven geeft om de misdadigers te stoppen. Zijn zoon Zwarte wolf komt net op tijd om wraak te nemen en afscheid van zijn vader te nemen.

Deel 47. De woesteling. In Alaska, nabij Mount Kinley wordt petroleum gevonden. Ambtenaren die naar petroleum zochten verdwijnen echter steevast door een bende aangevoerd door Jim Denshey enJames Madsen. Daar Alaska ooit door Rusland aan Amerika was verkocht wilden de Russen ook een deel van de opbrengst. Conny Coll is het die alles tot een bevredigend einde brengt.

Deel 48. Dwars door de woestijn. Een wagenkaravaan met Duitsers rijdt door de Llano Estacado, maar de leiding is in handen van schurken, waaronder Jim Danten, broer van Samuel Brady. Onder de reizigers is ook Conny Coll die de plannen van de schurken, om de staken te verplaatsen en de wagens in the middle of nowhere te laten stranden moet verhinderen.

Deel 49. Wraak voor Ed Spring. Een zwerver vermoord en beroofd drie vrouwen die alleen thuis zijn, en slaat op de vlucht. Intussen is een drugsbende in New York in vuurgevecht met Neff Cillimm grotendeels uitgeroeid, alleen de leider ontsnapt. Hij ontmoet de zwerver in een restaurant en samen smeden zij boze plannen. Ed Spring, nr. 8, die net komt aanrijden hoort dit en wil de schurken arresteren. Niet wetende dat de zwerver de achterdeur is uitgelopen om dan om te lopen en hem in de rug te schieten. Zo komt hij aan het einde, en het is Conny Coll die de taak op zich neemt de wraak uit te oefenen.

Deel 50. De Cody Wolf. Buffalo Bill had een wolf. Hij probeert het dier te temmen en geeft hem steeds meer vrijheid. De wolf is slim en weet te ontsnappen. Hij komt in contact met een wolvin en ze stichtten een gezin. Een schurk roeit dat gezin uit en de Codywolf gaat op jacht naar de man en sluipt om het kamp zonder hem aan te vallen. Wel maakt hij zijn aanwezigheid kenbaar, zodat de bandiet gek van angst wordt. De schurk vlucht maar steeds komt hij de wolf weer tegen. Uiteindelijk slaat de wolf toe.

Deel 51. De bende van Las Cruses. Wie de pech heeft op de knappe ranchersdochter Virginnia Kane verliefd te worden leeft niet lang. In opdracht van een bendeleider schiet huurmoordenaar Chiles Bridges het licht uit hun hogen. Die bende houdt in Las Cruses bloedig huis. En Kolonel Sinclair stuurt een grote groep G mannen daarheen, Conny, Sunny, Samuel Brady en de beide Onafscheidelijken. Terwijl Samuel zich bezig houdt met de bouw van een kerk laten de G-mannen de rust weer terugkeren.

Deel 52. Broederstrijd. De vondst van een dode Cayun doet de strijd tussen Cayuns en Creolen oplaaien. Wanneer ook een stel bloeddorstige schurken de stad gaat terroriseren stuurt overste Sinclair Conny Coll en Hal Steve er op uit om de rust te gaan herstellen.

Deel 53. Dixieland. Een negerjongen loopt 's morgens te fluiten en een blank meisje beweert dat hij naar haar floot, een regelrechte schande. De KuKlux Clan weet de jongen uiteindelijk in handen te krijgen en te vermoorden. Vader Dixieland probeert de negers te helpen waar hij kan. Dan verschijnt Conny Coll op het toneel, zal hij vader Dixieland kunnen helpen? Of heeft deze andere bedoelingen? Uiteindelijk komt de waarheid aan het licht en worden de schuldigen gestraft.

Deel 54. Duivel in het zwart. Bill Hickock, zoon van de beroemde Wild Bill is een schurk en gehuurde moordenaar. Maar hij krijgt een zoon, Freddy. Hij kan, opgejaagd als hij is niet bij zijn gezin blijven en zijn vrouw trouwt met Sherriff Lockh, en ook Freddy neemt diens achternaam aan. Hij wordt een geweldige schutter en treedt toe tot de Sinclairgroep, mede aanbevolen door zijn vriend, Sam Brash. Samen met Old Death en Conny Coll gaan de bandieten de bende van Tom Savers te lijf.

Deel 55. Geen genade voor bandieten. Drie overvallen tegelijk, twee op ranches één op een rijke makelaar, en die alle drie mislukken. Hiervoor verantwoordelijk zijn Conny Coll, Samuel Brady, Sunny Neill en Ben Silver. Dan begint de lange speurtocht naar Jack Hollister die zich weet te versterken van meerdere bandieten waaronder de dwerg Het Brein. Uiteindelijk zijn het Conny en Sunny die het lood door de bandietenkoppen jagen.

Deel 56. Old Hickory. Een eenzame woudloper zoekt rust en rijkdom in de Rockies. Bij toeval ontdekt hij olieleisteen die een vloedgolf van oliezoekers teweeg brengt. Dan worden er enkele brute moorden gepleegd, en Conny komt ter plaatse waar hij tegen Old Death aanloopt. Met behulp van de neus van de Zwarte wolf worden uiteindelijk alle bandieten aan een enkele reis naar de hel geholpen.

Deel 57. De keizer van Amerika. Tussen 1860 en 1880 was er een geesteszieke in San Francisco die zich Keizer van Amerika noemde en onder de naam Norton I optrad. Tientallen jaren later staat er op nieuw iemand op die ditzelfde beweert en de naam Norton II aanneemt. Hij houdt toespraken die overheidsfunctionarissen in een kwaad daglicht stellen, maar telkens wanneer hij een toespraak houdt wordt er een overval gepleegd. Aan Conny Coll en Neff Cillimm om dit tot een goed einde te brengen.

Deel 58. Mister sfinx. In Yirestone pleegt de bende van Hanging Tim en Mr. Sfinx de ene na de andere overval, Of zijn zij één en de zelfde persoon? Samuel Brady en Conny Coll moeten er in elk geval een eind aan maken. De bende is al gauw geëlimineerd, alleen Hanging Tim en Mr. Sfinx zijn niet ontdekt. Beide mannen reizen ontmoedigd naar San Antonio voor een nieuwe klus, totdat ze bericht krijgen dat beide heren zich in Phoenix bevinden waar zij een nieuwe bende hebben gevormd. Conny Coll gaat er met zijn zwarte wolf op af en weet de bende op te rollen. Maar hoe helderziend is die Mr. Sfinx nu eigenlijk? Hij voorspeld Conny de gebeurtenissen uit deel 9 van deze reeks.

Deel 59. Zijn grootste spel. In Whitney, Zuid-Nevada, hebben de mijnwerkers in de zilvermijn een best leven, tot hun baas verdwijnt en Lenn Bacon met de beide Blacks, snelle revolverduivels de mijn in bezit nemen en ware terreur uitoefenen. Maar ook de Man met het litteken met zijn bende de Ruiters van de bergen hebben het op de mijn voorzien. Een bloedige strijd ontaard, die door twee G-mannen moet worden bedwongen, Conny Coll en Neff Cillimm.

Deel 60. Twee brandende ogen. Het leven van een poema, Goudhaar met diens zwerftochten, de problemen die het dier ondervindt bij het in aanleg zijnde Panamakanaal, de Indiaanse trapper Lange Zalm die op hem jaagt, en Conny Coll is intussen aan het uitzoeken waarom de boeren wegtrekken uit het gebied aan de Yellow River. Conny zou Conny niet zijn wanneer hij geen bandiet voor zijn coltloop krijgt, ook in dit verhaal, geheel gewijd aan de poema.

Deel 61. Manitou's wateren. Het schijnt dat de Sioux Ogallala's hun inkopen met puur goud betalen, en dat trekt de nodige schurken aan, Samy Shaper en de drie Collins. Marjou, Oude Harris met zijn vele wilde dieren, Conny Coll en Manitou's wateren moeten verhinderen dat de stam der Sioux Ogallala wordt uitgeroeid omwille van het goud.

Deel 62. Trefpunt Utah. Rond de aanleg van de spoorweg die oost en west Amerika moet verbinden vinden sabotage daden plaats. Bandieten willen de aanleg verhinderen en Indianen proberen zelfs het kamp van de arbeiders te overvallen om iedereen te doden. Conny Coll, Sunny Neill, Treurige Sam en Kleine Benjamin krijgen een zware klus te klaren tegen de bende van de Man met het Litteken.

Deel 63. Schotse Leslie. De jonge Leslie baxter blijkt een wonderschutter. Helaas voor hem komt hij onder de hoede van de schurk Laurenco Howe. Samen terroriseren zij de staat New Mexico. Leslie probeert Gouverneur te worden, maar daarvoor is geld nodig wat ze bij banken dan maar stelen. De beide onafscheidelijken zijn niet opgewassen tegen dit Coltwonder en raken zwaar gewond. Dan slaat Conny Coll toe.

Deel 64. De sterrenbende. In een postkoets met vier inzittenden wordt één van de passagiers met een mes vermoord, maar niemand heeft iets gemerkt. De sheriff gaat op onderzoek uit, maar snapt er niets van. Dan wordt een tweede passagier neergeschoten. Een oude man en een jong knap meisje zijn de mogelijke daders. Dan komt Conny Coll te hulp. Samen met zijn beide viervoeters en de Ogallala's, Poema ontdekt hij de beruchte Sterrenbende, maar dan is het daarmee ook snel gedaan.

Deel 65. Harde Leerschool. Sunny Neill wordt naar drie eenzame graven gestuurd, bij de graven wachten respectievelijk Neff Cillimm, Conny Coll en Samuel Brady. Wat is het geheim van de drie graven? Om te leren heeft kolonel Sinclair op deze opdracht gezet om met behulp van de drie andere G-mannen inzicht te krijgen in de geheimen van de misdaad. Dat inzicht lijdt hem en Conny naar de hoofdman van de Kiowa's.

Deel 66. Broeder colt. In Gallina is de hel los, de bende van Howard Warden zaait er dood en verderf, sluipmoordenaars loeren overal. De Jonge Jeff Turner is op zijn 10e door zijn vader betrapt op diefstal en werd na een pak slaag het huis uit gezet en leeft dan van de struikroverij. Nu keert hij echter terug naar Gallina, maar wordt gepakt door de sheriff. Daar ontmoet hij Conny Coll, die om niet herkend te worden zijn beide viervoeters moet achterlaten. En waar Conny verschijnt ziet het er voor de bandieten slecht uit. Uiteindelijk wordt Jeff herenigd met zijn vader.

Deel 67. De grote drie. Sunny Neill reist naar Spur Lake, een stadje aan de rand van het Seminole reservaat. Hij neemt op aanraden van Samuel Brady een Siamese kat mee en gaat er de grasgroene hulpsheriff uithangen. Al snel ontdekt hij dat de sheriff niet deugd en tot de bende van Jefferson Freeman behoort. Dan slaat Sunny toe, en uiteindelijk schiet Conny Coll hem te hulp om de grote schurk te doden. Samen met zijn Satan en de Zwarte Wolf vormen zij de grote drie.

Deel 68. Trixie mist nooit. Conny Coll reist naar Culver City, een stad die wordt bestuurd door de hardee zes, zogenaamd vooraanstaande burgers, maar in werkelijkheid meedogenloze bandieten die de stad terroriseren. Bijgestaan door Terry Lane, een beruchte coltman, en trapper Paddy O'Hara maakt Conny Coll schoon schip.

Deel 69. Colorado Jim. Gaat er werkelijk een grote veekoning schuil achter de bandiet Colorado Jim? Conny krijgt het in het Cougar-Falls gebied aan de stok met een hele bende schurken, waaronder de Black Devils en El Cato. Bijgestaan door cavalerie-luitenant Sidney Daniels die ontslag uit het leger heeft genomen om de geheimzinnige dood van zijn vader te onderzoeken.

Deel 70. De stervende stad. Zwarte Dan is zijn vroegere misdadigersleven zat en hij wil nooit meer een pistool dragen. Maar eerst wordt zijn vriendin met de dood bedreigt en dan wordt zijn oom, de sheriff van Avondale vermoord door Dolle Sol Matthews. Steeds moet Dan zijn wapens dus weer opnemen. Hij blijkt echter niet opgewassen tegen Dolle Sol. Wie dat wel zijn: Trixie en zijn Zwarte Wolf.

Deel 71. De nieuwe grensruiter. Fred Williams verzoekt kolonel Sinclair in de rijen der grensruiters te worden opgenomen en deze stuurt Conny Coll er op af om te kijken of Fred geschikt is. Conny treft Fred in de gevangenis, op verdenking van moord. Het blijkt Conny al spoedig dat Fred onschuldig is en samen zetten ze de jacht op de echte dader in.

Deel 72. Een kogel voor 5 cent. De kersvers afgestudeerde dokter Noel Cartin trok naar Meesa om te bewijzen dat zijn ook de hand in de moord op zijn vader had. Vlak voor Meesa stuit hij op een man, een wolf en een zwarte hengst. En daar Conny gelooft dat de dokter zonder zijn hulp niet lang zal leven, schijt hij wel te hulp.

Deel 73. De dwaze sheriff. In Saddle breekt de strijd uit tussen Ranchers en burgers enerzijds, en spoorwegarbeiders anderzijds. Sluipschutters schieten belangrijke mensen in de rug. De sheriff incluis. De burgemeester sterft door een messteek in de rug. Aan Trixi de opdracht om het banditisme uit te roeien.

Deel 74. En toen schoot Conny. Spencer Moore is ter dood veroordeeld voor een roofmoord, maar Samuel Brady vertrouwd het niet en neemt de veroordeelde een verhoor af, een uur voor de executie. De executie wordt uitgesteld en samen met Trixi en de vooral de Zwarte Wolf weet Samuel in Phoenix de ware bendeleider te pakken te krijgen al werd daar ook een tijd de sheriff verdacht.

Deel 75. De prairielord. In Goodluck is door een echte Engelse Lord een kasteel opgetrokken. Maar daaromheen gebeuren rare dingen. Mensen worden er dood gevonden of verdwijnen spoorloos. Sunny Neill is in de leer gedaan bij Samuel Brady, die als Lord Bradysam het kasteel weet te betreden. Samen met Sunny Neill en Conny Coll, die toevallig in de buurt was vinden ze de oplossing.

Deel 76. De pechvogel. Lanny Johnson is een echte pechvogel. Waar hij ook gaat overal loert de pech op hem. In Tolleson, waar hij door een vriend was uitgenodigd vindt hij zijn vriend dood. Hij wordt voor de moordenaar aangezien en slaat op de vlucht. Maar ook in zijn schuilplaats wordt een man vermoord en opnieuw krijgt hij de schuld. Wanneer hij gevangen wordt genomen verschijnt Conny Coll juist op tijd om een lynchpartij te voorkomen en de ware schuldige aan te wijzen, bijgestaan door zijn Zwarte wolf.

Deel 77. De kleine cowboy. Een prachtige hengst aan het hoofd van een kudde die vrij rondzwerft wekt de interesse van Sunny Neill. Maar ook een rijke rancher heeft interesse en die gaat veel te ver om de hengst te bemachtigen, hij huurt twee coltmannen in om iedereen van de hengst weg te houden, ook Sunny. Nadat de rancher en de beide revolverduivels zijn uitgeschakeld heeft Sunny de hulp nodig van Satan, de hengst van Conny om Smoky te vangen, Samen worden zij goede vrienden.

Deel 78. Black Gun. Black Gun is een premiejager die juist op tijd komt om het leven van de sheriff van Sorocco te redden. Zelf wordt hij echter ook getroffen en hij besluit dat de tijd gekomen is te stoppen met zijn beroep. Maar juist nu besloot de bende van Big Lanny Sorocco en omgeving als operatieterrein te kiezen. Nog eenmaal moest Black Gun zijn colts laten spreken, bijgestaan door Conny Coll en de sheriff.

Deel 79. Zij die van wapens leven. Een huurmoordenaar krijgt net voor Conny hem het licht uitblaast een briefje. Conny leest het briefje en besluit de verzender ervan te bezoeken in de rol van de huurmoordenaar. Hij reist naar Fort Lamy, maar juist als hij daar aankomt hoort hij dat de stad bedreigd wordt door een grote groep Indianen. Bij een moedige poging één der poortdeuren te sluiten raakt Conny ernstig gewond, maardankzij een dappere sheriff en een hoop mannen wordt de stad ontzet. Dan verschijnt Samuel Brady op het toneel om af te maken waar Conny aan begonnen is.

Deel 80. Trapper Conny. Conny als jonge woudloper in het midden van de strijd tussen de Engelsen en Fransen. Maar ook indianenstammen bestrijden elkaar onderling. De vader van Marjou, Conny's vriend, wordt gedood door Grote Kat, opperhoofd der Shoshonen, en Marjou volgt zijn vader op. Pas nadat hij Grote Kat heeft overwonnen in een tweegevecht wordt het vrede in het gebied van de Black River.

Deel 81. Het begon in Kenedy. Kenedy is als stadje niet officieel ingeschreven, geen wonder, de bevolking bestaat uit bandieten. Drie oude goudzoekers waarschuwen kolonel Sinclair om in te grijpen, de bende uit Kenedy is op zoek naar hen en hun goud. Aanvankelijk reizen Hal Steve en Sunny Neill naar het bandieten nest, maar al snel blijkt dat de andere G-mannen hard nodig zijn in de strijd tegen de meesterschutter.

Deel 82. Iximaya. De Tamborcito's, indiaanse trommels bezorgen Conny een boodschap van Satica. In Guatemala worden door hogepriester Xaxa en zijn priesters mensenoffers gebracht en Satica will daar een eind aan maken. Onderweg pikt Conny Coll Old Death op en samen beleven zij een hachelijk avontuur. Een bijzondere Conny Coll roman over het uitstervend volk der Maya's.

Deel 83. Nacht over Texas. Vance Laramie (Texas) kent zijn eigen kracht niet. Eerst slaat hij in de boksring iemand per ongeluk dood, ook op de worstelmat sterft zijn tegenstander. Hij wordt verbannen uit Texas en gaat bij een kopergieterij werken, maar heeft heimwee naar de prairie en Texas. Hij komt na een zwerftocht op een ranch van bandieten aan waar onder andere de reuzen Simson en Samson actief zijn. Trixi en Ben Silver worden op pad gestuurd om de bandieten te doden. In een man tegen man gevecht Tussen Texas en Ben Silver blijkt Ben Silver toch de sterkste.

Authority control (type ontbreekt): Conny Coll - Wikisage (1) (zoek met reasonator)

Conny Coll - Wikisage (2)

Conny Coll - Wikisage (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6065

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.